Malmköping

Malmköping är den pittoreska handelsorten med en mycket intressant historia. Här huserade Södermanlands regemente från 1700-talet fram till 1921, vilket syns både byggnader, gatumönster och trädplanteringar.

Varje år arrangeras här två stora rikskända marknader, Gammaldags Malmköpings Marknad i slutet av maj och Malmamarken den sista helgen i juli som lockar cirka 80.000 besökare. Under fyra lördagar samt en söndag i advent firas "Jul i Malmköping" med många olika aktiviteter.

I Malmköping finns Sveriges Spårvägsmuseum som innehåller spårvagnar från olika städer där det en gång i tiden förekom spårvagnstrafik. Sommartid används flera av vagnarna för daglig trafik en del av den bana som förr trafikerade Mellersta Sörmlands Järnväg med gamla ånglok. Museet inrymmer även ett bussmuseum med ett antal äldre bussar i en egen hall.

Sörmlandsleden passerar Malmköping vid Hosjöbadet där man kan ta en paus och ett dopp i sjön. Passa att strosa runt i byn och shoppa i någon av köpingens många charmiga butiker. Inte långt ifrån Malmköping ligger utflyktsmålen Sagostigen och Sparreholms slott med tekniskt museum, värda ett besök.

Samtal pågår med Flens Kommun för att finna lämplig tomtmark i Malmköping för en byggnation av Seniorvillor.

Anmäl gärna ditt intresse om du är intresserad av en Seniorvilla i Malmköping.

Läs gärna och se mer av Malmköping : www.malkoping.nu 

Bildgalleri


Tryck för större versioner.

Husritningar


Tryck för större versioner.

Områdesplanering

Det finns för tillfället inga områdesplaneringar tillgängliga