Strängnäs

Småstadscharm, historia och naturupplevelser vid Mälarens strand, där har du oss!
Vandra kring Strängnäs domkyrka, fika vid Mälarhamnen i Västerviken. Låt dig lockas av Mariefreds charmiga trähusbebyggelse och besök välkända Gripsholms slott. Vandra och paddla i Åkers bergslag. Besök barockslottet Mälsåker och ta del av vikingahistorien på Selaön. Kommer du med båt uppskattar du närheten till stadskärnorna och att du kan gå med golfvagnen direkt från båten till golfbanan.


Strängnäs är kommunen för dig som söker livskvalitet och ett bra vattennära boende till rimliga priser, mindre än timmen från Stockholm.
Mycket av allt som är så bra med vår kommun går att fånga i bara två ord: dynamik och idyll. Strängnäs kommun är den dynamiska idyllen.
En idyll har vi nog alltid varit, vare sig vi pratar om Mariefreds och Strängnäs genuina och mysiga stadskärnor, Stallarholmen med den vackra naturen och Mälsåkers slott eller Åkers styckebruk med de fantastiska sjöarna och vyerna.


Dynamiken har vi faktiskt fått jobba lite mer på. Länge, i flera hundra år, var vi institutionernas stad. Kyrkan och regementet har präglat mycket av vår historia. Men nu ser vi ett tydligt skifte i utvecklingen. Vi har blivit en kommun av entreprenörer och småföretagare. Hela kommunen sjuder av energi och entreprenörsanda. Det kommer du att märka när du kommer hit!

Karinslund har tyvärr utgått som byggnation. Arbete och planering pågår för att ta fram nya tomter för Seniorvillor i Strängnäs.

Bildgalleri


Tryck för större versioner.

Husritningar


Tryck för större versioner.

Områdesplanering

Det finns för tillfället inga områdesplaneringar tillgängliga